5 handige AI-tools voor webdevelopers

AI-tools hebben het leven van de webdeveloper een stuk prettiger gemaakt. Maar aan welke AI-tools heb je écht wat? En waarom?

intro_detail

Op Supertools of Cloudbooklet is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Daarom maken wij het je graag wat makkelijker. We hebben 5 AI-tools getest waar bijna elke developer wel wat aan heeft.

1. Copilot

Vind je auto-aanvullen handig? Gebruik dan eens Copilot en je zal versteld staan. Werkt in veel code-editors, zoals Visual Studio. Het combineert jouw beschrijving met de kennis die online te vinden is. Vervolgens krijg je suggesties voor je programmeerwerk.

2. Adrenaline

Gerichte uitleg krijgen over een stuk programmeerwerk? Adrenaline kan een complete repository (een verzameling scripts die samen een applicatie vormen) analyseren en toelichten. Aan de hand hiervan doet deze AI-tool voorstellen om de code te verbeteren. En beantwoordt je vragen.

3. Code snippets

Voor developers is ‘code snippet’ een bekende term. Het betekent zoveel als ‘een stukje herbruikbaar programmeerwerk’. De AI-tool Code Snippets maakt die herbruikbare stukjes binnen je IT-team beschikbaar met beschrijvingen én suggesties voor verbeteringen. Ook haalt deze tool bugs uit de code en zet daar opmerkingen bij.

4. Quest AI

Wil je een react-applicatie op basis van een ontwerp? Quest AI kan een getekende schets omzetten in een Figma-model. Hiervan wordt dan de react-code gemaakt. Direct van een Figma-ontwerp kan ook.

Je krijgt de code in een kant-en-klaar framework. Uit onze test bleek dat deze AI-tool de grote lijnen doet. Je zal dus als developer nog wel aan de bak moeten om de finesses te regelen.

5. Gitfluence

Werk je niet elke dag in Git(Hub)? Dan kan het behoorlijk verwarrend zijn welk commando je moet gebruiken. Dan is GitFluence handig: geef aan wat je wil doen en de tool helpt je met het commando.

Helaas misten we tijdens onze test wat documentatie, maar gelukkig spreekt deze AI-tool voor zich. Git push!

Moderne developer

Net als met elk ander (offline) gereedschap moet je er eerst mee leren werken. AI-tools helpen je na de nodige testdrives efficiënter en effectiever te werken.

Ik ben ervan overtuigd dat de gereedschapskist van de moderne developer goed gevuld zal raken met handige AI-tools. Die van onze developers wordt in ieder geval voller en voller.