Browsers vinden je onveilig!

Sinds kort waarschuwen de browsers Chrome en Firefox je actief voor niet beveiligde websites. De browsers verstaan daar onder alle websites die hun data niet versleuteld verzenden naar de bezoeker. In Jip en Janneke taal: geen slotje in de adresbalk -> Chrome zegt tegen iedere bezoeker dat je website niet veilig is. Zonder die versleuteling […]

intro_detail

Sinds kort waarschuwen de browsers Chrome en Firefox je actief voor niet beveiligde websites. De browsers verstaan daar onder alle websites die hun data niet versleuteld verzenden naar de bezoeker. In Jip en Janneke taal: geen slotje in de adresbalk -> Chrome zegt tegen iedere bezoeker dat je website niet veilig is. Zonder die versleuteling kunnen criminelen eenvoudig informatie achterhalen die bezoekers verzenden als ze een website bezoeken. Denk aan gegevens over welke pagina bezocht is, of gegevens die bij een contactformulier achtergelaten zijn. Dat klinkt misschien onschuldig, maar het kan grote gevolgen hebben.

Qua uitstraling is dat niet best. Je website ziet er voor iedere bezoeker onveilig uit. Of het werkelijk onveilige situaties oplevert, hangt sterk af van je website of webshop. Maar aan te bevelen is het zeker. Zeker nu de AVG bepaalt dat je zorgvuldig met gegevens van andere om moet gaan.

Als ondernemer zou het versleutelen van je website een no-brainer moeten zijn. Browsers plakken nu een sticker ‘onveilig’ op je  belangrijkste marketinginstrument. Voor je reputatie is dat misschien wel schadelijker van het uitschakelen van de website. Chrome is hierin met een marktaandeel van 65% is het wel de belangrijkste speler op dit moment.

Wat te doen? Bij Buildnet is SSL een standaard onderdeel van alle Websitepakketten. Heb je nog een Servicepakket of Hostingpakket Professioneel? Stap dan nu over. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Voor informatie? Neem contact op met Sander van den Broek of bel 023-7078162.