Leerlingen krijgen telefoon tegen ‘digitaal isolement’

Duizend nieuwe brugklassers in Den Haag krijgen een smartphone. Het gaat daarbij om leerlingen die uit gezinnen met weinig financiële middelen komen. De telefoon moet voorkomen dat zij in een ‘digitaal isolement’ terechtkomen. Het project wordt volgens Emerce onder meer gefinancierd door stichting Leergeld Den Haag, de gemeente zelf en het ministerie van Sociale Zaken. […]

intro_detail

Duizend nieuwe brugklassers in Den Haag krijgen een smartphone. Het gaat daarbij om leerlingen die uit gezinnen met weinig financiële middelen komen. De telefoon moet voorkomen dat zij in een ‘digitaal isolement’ terechtkomen.

Het project wordt volgens Emerce onder meer gefinancierd door stichting Leergeld Den Haag, de gemeente zelf en het ministerie van Sociale Zaken. Het gaat om toestellen die door Samsung ter beschikking worden gesteld, met een simkaart van T-Mobile. Volgens een woordvoerder van Leergeld Den Haag is het steeds vaker zo dat middelbare scholen digitaal communiceren met leerlingen, bijvoorbeeld als het gaat om huiswerk en lesroosters. Leerlingen zonder smartphone zouden ‘cruciale informatie’ missen.

Bron: Tweakerskinderen op een parkbankje met een smartphone