Maatwerk selector voor engineers

ABI is een in Haarlem gevestigd familiebedrijf, dat vele soorten hoogwaardige aandrijvingen en motoren produceert. Met zo’n ruim aanbod aan producten en varianten verlies je eenvoudig het overzicht. Wij ontwikkelden voor hen een online selector.

ABI detailpagina

Hiermee kan elke engineer die met de producten van ABI werkt, in een paar stappen het juiste product vinden. Ook kan door middel van de selector eenvoudig alle up-to-date informatie over de aandrijvingen worden opgevraagd.

Ontwikkeling online selector

Binnen ABI merkten ze dat de nieuwe generatie engineers steeds vaker online op zoek gaat naar oplossingen. Engineers zijn dus erg geholpen met een overzichtelijk zoeksysteem, waarbij ze in een paar simpele stappen een aandrijving kunnen selecteren en hiervan direct een datablad of tekening kunnen opvragen. De documenten kunnen zo eenvoudig en al in een vroeg stadium aan hun totaalontwerp worden toegevoegd.

Door deze ontwikkeling ontstond de vraag naar een online selector, waarmee een engineer snel het juiste product kan vinden en alle benodigde informatie kan opvragen. ABI benaderde ons en wij gingen met ze aan de slag om een maatwerkoplossing te bedenken. Samen ontwikkelden wij vervolgens deze selector.

Doelstellingen in kaart

Tijdens de eerste gesprekken hebben we gezamenlijk de doelstellingen voor zowel de korte als lange termijn in kaart gebracht. Op basis hiervan hebben we ervoor gekozen om de selector te bouwen in het contentmanagementsysteem WordPress. ABI kan de pagina’s en de selector hiermee zelf beheren. In dit CMS hebben we plug-ins toegevoegd, om de selector nóg beter af te stemmen op de vraag. Het kunnen insturen van een aanvraag en de functie meertaligheid zijn hierdoor toegevoegd. Hiermee kan ABI zelf op een eenvoudige manier de formulieren aanpassen en vertalingen toevoegen.

Creatie van de selector

Om (potentiële) klanten te helpen wegwijs te worden in het grote aanbod aandrijvingen en motoren, legden we samen met de commerciële experts van ABI eerst een selectiepad vast. Via een aantal eenvoudige stappen kom je uit bij een productoverzicht. Filters en extra selectiemogelijkheden zorgen er vervolgens voor dat de gebruiker de selectie verder kan verfijnen en uiteindelijk uitkomt bij het meest passende product.

Vanuit de selector kun je een productdetail openen. Op deze pagina kan de klant een datasheet, STEPfile of offerte aanvragen. De datasheet wordt op het moment van de aanvraag voor de klant samengesteld. Op basis van de geselecteerde gegevens wordt een template gevuld, waardoor de klant altijd een up-to-date datasheet ontvangt.

Ideale tool voor opdrachtgever én klant

Voor klanten is de selector een ideale tool. Tijdens het ontwerpen van een product kunnen zij de ABI-aandrijvingen eenvoudig inpassen. De specificaties kunnen al worden gecontroleerd vóór het product besteld wordt. Dat scheelt geld en tijd

Voor ABI zelf is het proces eenvoudiger geworden. De aanvragen van de datasheets worden opgeslagen in het systeem en kunnen dus altijd worden teruggevonden. Wanneer een klant overgaat tot het aanvragen van een offerte vanuit de selector, wordt de datasheet meegestuurd. ABI kan hierin vervolgens precies zien welke gegevens in de offerte moeten worden opgenomen.

Kunnen we jou helpen met de ontwikkeling van jouw maatwerk applicatie?

Ja, ik kan hulp gebruiken