Yumeko

De case van onze klant Yumeko is een goed voorbeeld van wat wij kunnen doen voor groeiende e-commercebedrijven. Yumeko had door het groter worden van het bedrijf behoefte aan een uitgebreider systeem, met meer functionaliteiten.

intro_detail

Yumeko is leverancier van duurzaam beddengoed en badgoed. Het bedrijf is in 2010 in Nederland opgericht door twee vrienden met als droom ‘slapend de wereld te veranderen’. Zij doen dit onder meer door mooie, duurzame producten te maken die ook betaalbaar zijn. Het bedrijf bestaat inmiddels uit ruim twintig personen en de producten van Yumeko zijn al verkrijgbaar in Nederland, Duitsland en België.

Verhoogde conversie

Het eerste project dat wij voor Yumeko hebben uitgevoerd is omzetten van het Magento 1 contentmanagementsysteem naar een responsive Magento 2-webshop. Dit zorgde meteen voor een veel hogere conversie. In Magento 2 kunnen zij de website volledig zelf beheren; ze kunnen de producten en pagina’s zelf aanpassen.

Koppeling met externe systemen

Ook data is voor Yumeko erg belangrijk. Wij koppelden de webshop aan allerlei externe systemen, zoals voorraadmanagement, boekhoudpakketten en modules om de social media-kanalen met de site te connecten. Dit zorgt ervoor dat de juiste data ieder moment op de gewenste plek beschikbaar is.

 

Het wordt steeds belangrijker dat een website ook goed functioneert op mobiele apparaten. In 2020 was het dan ook tijd om ook de mobiele site verder te optimaliseren. Wij hebben hiervoor de voorkant van de website omgezet naar een Progressive Web App (PWA), die klanten makkelijk kunnen installeren op hun telefoon of tablet. Potentiële kopers hebben met deze app altijd en overal toegang tot de webshop van Yumeko, waardoor aankopen doen veel laagdrempeliger is geworden.

Van jouw Magento webshop een PWA maken?

Continu optimaliseren

Omdat Yumeko nog steeds groeit, blijven wij samen met hen kijken naar nieuwe optimalisatiemogelijkheden. Op dit moment zijn wij de site volop aan het uitbreiden en aanpassen, met de focus op het opnieuw vormgeven van verschillende pagina’s. Dit voeren wij stap voor stap door, in nauw overleg met de klant. Daarnaast zijn SEO en performance natuurlijk erg belangrijk, ook hiervoor voegen we regelmatig verbeteringen toe in de releases.

 

Heb jij een groeiend e-commercebedrijf en wil jij ook:

Ja, ik kan hulp gebruiken