Hoe veilig is uw website?

Google, Microsoft, Apple, Chrome en Firefox hebben veel hinder van onveilige websites. Websites die malware bevatten, gehackt zijn of niet via een versleutelde verbinding gaan, lopen daarom kans om door deze bedrijven geblokkeerd te worden. Ook als de website veilig lijkt, worden bezoekers nu actief geïnformeerd over de mate van beveiliging. Websites zonder HTTPS zijn […]

intro_detail

Google, Microsoft, Apple, Chrome en Firefox hebben veel hinder van onveilige websites. Websites die malware bevatten, gehackt zijn of niet via een versleutelde verbinding gaan, lopen daarom kans om door deze bedrijven geblokkeerd te worden. Ook als de website veilig lijkt, worden bezoekers nu actief geïnformeerd over de mate van beveiliging.

Websites zonder HTTPS zijn onveilig, stellen Chrome en Firefox. Deze browsers zijn daarom een kruistocht gestart tegen gewone HTTP-verbindingen, wat inhoudt dat er een waarschuwing te zien is bij pagina’s die niet versleuteld zijn. Bij het bekijken van een website, het inschrijven voor een nieuwsbrief, om in te loggen of om af te rekenen, zal de bezoeker een melding krijgen dat de verbinding niet veilig is. Staat er geen HTTPS voor uw URL? Dan bestaat er een grote kans dat u klanten gaat verliezen.

Veel websites worden maar zelden geüpdatet. Dit maakt de website zeer kwetsbaar voor criminelen die de persoonlijke gegevens van uw klanten maar al te goed kunnen gebruiken. Een hacker kan de website daarnaast ook platleggen of besmetten met virussen. De website wordt vervolgens gebruikt om spam te versturen of DDoS aanvallen te realiseren. De gevolgen van een slecht onderhouden website kunnen funest zijn voor uw onderneming.

Om deze hindernissen het hoofd te bieden, lanceerde Buildnet Webservices haar vernieuwde Websitepakketten. Een totaalpakket dat onder meer voorziet in periodieke updates van uw CMS en een certificaat voor een versleutelde verbinding (https). Geïnteresseerd? Laat uw huidige hostingpakket dan nu overzetten naar de nieuwste websitepakketten.

Slotje met sleutel