Progressive Web App

Een progressive web-app, vaak afgekort tot PWA, is een geweldige techniek die past in onze moderne mobiele tijd. De gebruiker ervaart je website als een app, terwijl hier geen extra programmeerwerk voor nodig is. Hierdoor bedien je je klanten optimaal, zonder de extra kosten die het bouwen van een app met zich meebrengt. Steeds meer organisaties bieden hun diensten en producten dan ook aan door middel van een progressive web-app. 

intro_expertise

Wat is een Progressive Web App (PWA)?

Een PWA kun je zien als een normale website, aangevuld met de functionaliteiten van een mobiele app. Gebruikers bezoeken de website via de normale URL. Op het moment dat zij met een mobiel apparaat op de site komen, wordt aan hen gevraagd of ze deze willen installeren op hun device. Wanneer ze dit doen, zien ze de PWA terug tussen de apps van de telefoon of tablet. Klik erop en de responsive website opent. De gebruiker ervaart eigenlijk hetzelfde als bij het openen van een native app, terwijl er geen download vanuit een store vereist is.

 

Hoe werkt een Progressive Web App?

Eenvoudig uitgelegd kan je zeggen dat je een (web)applicatie, website, app of webshop onderbrengt in een container. Deze container wordt ook wel manifest genoemd. In deze container zitten de HTML, CSS en Javascript, die noodzakelijk zijn om de website te laden. Browsers en smartphones weten vervolgens wat zij aan de gebruiker moeten tonen wanneer zij de PWA openen.

 Daarnaast verwerkt de PWA de gegevens net op een andere manier. Normaal wordt bij elke actie van een klant, bijvoorbeeld het bezoeken van een pagina of het openen van een product, een verzoek naar de server gestuurd. Deze server geeft vervolgens de data terug. In de PWA-omgeving wordt bij het eerste verzoek de hele applicatie ingeladen. Hierdoor werkt deze als een opzichzelfstaande applicatie en functioneert zij ook offline.

PWA laten ontwikkelen?

Ben je benieuwd of een PWA iets is voor jouw bedrijf? Wij helpen je graag om dit verder uit te zoeken. Vragen om bij stil te staan zijn:

  • Ben je toe aan een nieuwe website of een update van de huidige site?
  • Komt een groot deel van de bezoekers van de site via mobiel binnen?
  • Zou je graag een mobiele app ontwikkelen van jouw huidige website?
  • Heb je budget beschikbaar voor de ontwikkeling?

 Samen kijken we graag naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een PWA. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Klanten waarvoor wij een Progressive Web App hebben gebouwd

Wij hebben inmiddels al voor veel bedrijven een PWA gebouwd. We laten je graag enkele voorbeelden zien van wat een PWA voor een bedrijf betekent en hoe wij je daarbij kunnen helpen.