Flexibele Progressive Web App voor Therapie

Met trots kunnen wij zeggen dat we hebben mogen meewerken aan een betere gezondheid van patiënten. Voor het Amsterdam UMC bouwden wij in opdracht van Seedesign namelijk een progressive web app voor fototherapie. Deze app wordt ingezet bij de behandeling van dementiepatiënten.

Fotoscope

App voor fototherapie

De applicatie bestaat uit verschillende onderdelen: 

De zorgverlener kan inloggen en het gesprek met de patiënt voorbereiden op basis van het profiel en de foto’s. Tijdens het gesprek wordt gekeken hoe de patiënt op de foto’s reageert. Deze informatie kan vervolgens worden opgeslagen in het profiel.

De flexibiliteit van een progressive web app

Bij deze klant is gekozen voor een progressive web app (PWA). Een PWA biedt de flexibiliteit van het web, met de gebruikerservaring van een mobiele app. Deze vorm zorgt ervoor dat de app eenvoudig op een tablet kan worden geïnstalleerd. Daarnaast kunnen de foto’s in de app offline worden bekeken. Dit is een groot voordeel voor deze groep gebruikers, aangezien er in zorginstellingen niet altijd internet beschikbaar is. 

Maatwerkfuncties

Voor het beheer van de applicatie en de pagina’s hebben we gebruikgemaakt van WordPress als contentmanagementsysteem (CMS). De beheerders kunnen hierdoor zelf foto’s toevoegen in de backend en deze koppelen aan de categorieën. Dit kan handmatig, maar er is ook een maatwerkfunctie gecreëerd. Met deze door ons gebouwde functie kan een bestand met foto’s samen met een CSV-bestand dat alle informatie bevat in één keer worden geïmporteerd. Naast de foto’s en categorieën kunnen ook de profielvragen, toegang en contentpagina’s in het CMS beheerd worden.