Nieuwe aanwinst: Sander van de Kamp

Bij Buildnet is geen opdracht hetzelfde. Gelukkig is steeds een nieuw soort wiel uitvinden deze software engineer op het lijf geschreven. Ontmoet Buildnet’s nieuwste aanwinst, junior developer Sander van de Kamp.

intro_detail

Wie is Sander van de Kamp?

Programmeren vond Sander altijd al interessant. Tijdens zijn studie Architectuur maakt hij de stap naar Software Engineering – applicaties bouwen, databases ontwerpen en die slim laten samenwerken. Na zijn stage kan Sander nu ook zijn creativiteit en IT-skills in vaste dienst bij Buildnet gaan inzetten.

Gefeliciteerd met je baan!

“Dank je! Ja, een mooi vervolg op mijn stage bij Buildnet. Ik heb er zin in.”

Wat ga je precies doen?

“Ik word junior developer. Naast het helpen met het implementeren van mijn afstudeerwerk ga ik ook als full time developer aan de slag. Samen met de andere developers ga ik werken aan de ontwikkeling van volledige webapplicaties.”

Wat hield je stage in?

“Bij Buildnet mocht ik onderzoek doen naar het automatisch doorzetten van wijzigingen in de code. En naar een manier om projectmanagement en programmeren samen te brengen. Ik leverde een proof of concept hoe die integratie zou werken.”

Waar richtte je dat onderzoek op?

“Ik ben eerst gaan kijken naar het werkproces bij het doorzetten van codewijzigingen, het deployen. Sommige projecten bij Buildnet bevatten per release zo veel updates, dat het bijna niet meer te behappen was. Dat hele proces moest anders. Ik ging kijken naar zowel het ontwikkelen van de code, als naar een manier om bij te houden waaraan gewerkt wordt. Het integreren van projectmanagement en programmeerwerk. Uiteindelijk vond ik twee tools die een goede integratie met elkaar bleken te hebben. Met deze combinatie kan een projectmanager direct zien wie waaraan heeft gewerkt en wat de status is.”

En het tweede deel van je onderzoek?

“Ook deed ik onderzoek naar het automatisch doorzetten van code. Als aanpassingen automatisch naar de server gaan, scheelt dat veel tijd en geld. Als je dat handmatig moet doorzetten, hebben fouten grote gevolgen. Dat opsporen kan een klus zijn. Ook daar zijn tools voor, daar heb ik me in verdiept. Veel leeswerk, een belangrijk onderdeel van mijn werk.”

Waarom koos je voor Buildnet?

“Buildnet heeft gevarieerde klanten en projecten. Je werkt er aan verschillende opdrachten tegelijk waardoor geen dag hetzelfde is. Tijdens mijn stage mocht ik al aan een paar opdrachten bijdragen wat ik erg leuk vond. En het zijn fijne collega’s!’’