MSD

Buikpijn is voor artsen en behandelaars een van de onduidelijkste klachten. Als een patiënt buikpijn meldt, dan sta je als medicus soms machteloos. Je bent al snel veel onderzoek verder voordat je weet waar je de oorzaak moet zoeken. De patiënt loopt lang met de klachten rond voordat er een diagnose gesteld kan worden.

intro_detail

Om sneller een diagnose te kunnen stellen is informatie van de patiënt voor artsen heel waardevol. Om die reden maakten we voor een farma-producent een app met de naam Buikbuddy. Patiënten gebruiken deze app om een aantal zaken te registreren die de arts kan gebruiken voor het stellen van een diagnose. Zo kan de patiënt opslaan wat hij/zij op een dag eet en drinkt. Ook de stoelgang, lichaamsbeweging, slaapgedrag en andere relevante gegeven kunnen worden opgeslagen.

 Om het gebruik bij patiënten te stimuleren heeft de app een aantal slimme functies. Dankzij de locatie-functie op smartphones zoekt de app voor noodgevallen openbare toiletten en horecagelegenheden in de directe omgeving. Verder bevat de app een uitgebreid scala aan recepten die voor patiënten met buikklachten mogelijk beter zijn. De opdrachtgever kan de recepten beheren door middel van een uitgebreid authorisatiesysteem.

 De app werd bekroond met de Health App Award en [023] Innovatie Award en is vindbaar in de Google Playstore en Apple Appstore