Buildnet ❤️​ World Cleanup Day

Bij World Cleanup Day weten ze van opruimen. Je straat, het bos, de planeet: jaarlijks verzamelt deze wereldwijde beweging bergen zwerfafval. Daarmee confronteren ze grote vervuilers. Want ook zij moeten helpen de aarde schoon te krijgen. Buildnet draagt World Cleanup Day een warm hart toe. Daarom bouwen wij een eenvoudig schaalbaar dataplatform voor ze.

A volunteer collects garbage on a muddy beach. Close-up. The concept of Earth Day. Bottom view.

Wat is World Cleanup Day?

In 2008 verenigden 50.000 mensen in Estland zich om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Inmiddels is dit simpele idee uitgegroeid tot World Cleanup Day, een wereldwijde beweging met miljoenen vrijwilligers. Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen en groepen verbindt. World Cleanup Day is actief in meer dan 190 landen. Haar hoofdvestiging is in Duitsland.

Partnerschap

Natuurlijk houden we bij Buildnet ook van opruimen. Maar waar we echt goed in zijn, is software maken. Daarom zetten we onze kennis en expertise in om een dataplatform voor World Cleanup Day in Duitsland te bouwen. Hiermee kan de kern van de organisatie gegevens over hun acties meetbaar maken. De informatie die dit oplevert is goud waard. Zo kan deze fantastische beweging nog meer mensen bereiken. En nog meer vervuilers betrekken bij hun doelstellingen.

Schaalbaar

Dat dataplatform bouwen we zo, dat het schaalbaar is. Zo kan World Cleanup Day in Duitsland het platform eenvoudig in andere landen inzetten – wel zo duurzaam!

Ons werk doen we uiteraard tegen gereduceerd tarief. Bovendien verdubbelen het aantal uren dat we aan dit project besteden. Buildnet is er trots op om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen.

Help je ook mee? Kijk bij World Cleanup Day Nederland